Eventer på Libertine
På Libertine gjennomfører vi en rekke eventer med vinprodusenter og importører. I 2023 og 2024 har vi blant annet hatt Champagneprodusenten Philipponat og Nicolas Feyilette, Roséprodusent Chateau Miraval og Chateau d´Esclans, samt kommende eventer med Timo Mayer, Luke Lambert og Stig Bareksten
Vi ønsker å være en brobygger mellom vinbransjen og våre gjester, og sikter oss derfor inn mot at høsten og vinteren 2024 skal bli fullspekket av spennende eventer for våre gjester.
Timo Mayer og Luke Lambert - stjernene fra Yarra Valley, Australia
Torsdag 19. September Fra Klokken 18-21
Timo Mayer kommer opprinnelig fra Tyskland og en familie som har produsert vin i mange generasjoner. Selv om vin ikke var Timo sin store lidenskap under ungdommen ble den tent når han møtte sin kone og flyttet til Yara Valley i Sør-Australia. I Yarra Valley begynte han å jobbe hos flere kjente vinmakere og i 2000 begynte han endelig å lage vin under sin egen etikett.
Vingården er knapt tre hektar stor og er plantet på det Timo kaller «the Bloody Hill». Det er en bratt bakketopp som Timo har plantet Pinot Noir, Chardonnay, Syrah og litt Cabernet Sauvignon. De senere årene har han begynt å eksperimentere med druesorter som Nebbiolo, Gamay, Sangiovese og Merlot.
Timos vinstil kan defineres som naturvin med en finesse, balanse og kompleksitet. Det finnes en flott struktur som baner vei for en finjustert frukt og energi. Timos motto er «Bring back the Funk» og vinene gjenspeiler akkurat det. Timo er hyllet i sitt adoptive land og vinene er enormt ettertraktet.
Luke Lambert tilhører den nye generasjonen av vin produsenter som lager viner som vi liker å drikke – viner med frisk syre, ren frukt og begrenset påvirkning av eik. Han startet med 1000 kg frukt, en liten kurv presse, en tank og et 30 år gammelt fat. Noen årganger senere har ikke mye forandret seg. Luke lager sine viner fra vinmarker som ligger i høyden og med et steinete- og kalkholdig jordsmonn i Yarra Valley. Frukten er håndplukket, fermentert med natur gjær og uten temperatur kontroll, ny eik, justering og filtrering. Svovel brukes også veldig sparsomt.
Bareksten gin - verdenskjent gin (og brennevin) fra Bergen
Visste du at verdens beste gin er norsk? Og ikke bare det, men at den er fra selveste Bergen? Ved bryggeriet OSS CRAFT Distillery, et par steinkast fra Flesland, lager nemlig Bareksten gin i verdensklasse.
Bareksten gin er oppkalt etter gründeren selv, Stig Bareksten, som også var en av grunnleggerne av Det Norske Brenneri – kjent for blant annet Norges første whisky.
Han startet OSS CRAFT i 2015, med et mål om å bygge merkevaren Bareksten. Det må vi si han har klart, for bare to år senere, i 2017, vant Bareksten Botanical Gin dobbel gull i det «uoffisielle verdensmesterskapet i gin». Siden den gang har ginen vunnet gull i mer enn 30 konkurranser.
Det er begrensede plasser, link til booking på vår hjemmeside og i bio. Legg inn kommentar «Smaking med Bareksten». Betaling gjennomføres i forkant, hvor du vil motta betalingsopplysninger på mail etter bestilling.
Eventet koster 599,- per person
Vi sees til en spennende opplevelse!